Bingo har efterhånden været en del af vores hverdag i mange årtier, og det er blevet et spil, som alle kender til. Reglerne og proceduren er lige til at gå til, og det er et spil, der bliver ved med at være populært i de landbaserede bingohaller såvel som på de online spilhjemmesider. Men hvor kommer bingo egentlig fra, og hvordan blev spillet skabt? Disse spørgsmål skal vi forsøge at besvare ved at dykke ned i traditionerne og historien, der har gjort bingo til det, det er i dag.
Hvis vi skal vende blikket tilbage i historien og lede efter de første tegn på et bingospil, så skal vi faktisk helt tilbage til 1500-tallets Italien. Her finder vi nemlig den ældste udgave af bingo, hvor hver spiller havde ét forsøg til at skabe en sekvens af numre, der svarede overens med den udvalgte sekvens. Denne type af spil, hvor det ganske enkelt gjaldt om at være heldig, var meget populær tilbage i det 16. århundrede.
Fra Italien tog bingospillet sin rejse til Frankrig, hvor spillet blev udviklet yderligere. Her ser vi, hvordan spillet i sandhed udviklede sig til det bingospil, som vi kender i dag. I Frankrig fandt man nemlig på, at alle spillere skulle have et kort på hånden med tilfældige numre. Var man heldig, at ens numre blev trukket op af opråberen, havde man vundet. Det er altså først i 1600-tallets Frankrig, at vi ser proceduren med at trække numre i intervallet 1-90 op af en pose for derefter at blive råbt op.
Nu skruer vi tiden helt frem til 1920’erne, og vi befinder os nu i Atlanta, USA. Her opdagede Amerikaneren ved navn Edwin Lowe, at en forsamling af ivrige spillere engagerede sig i et spil kaldet ”Beano”. Her havde hver spiller et kort med en masse tilfældige tal. Det gik dermed ud på at matche ens kort til de udvalgte numre, der blev råbt op. Edwin Lowe blev begejstret for dette spil og tog konceptet med tilbage til New York. Da Lowe’s venner og bekendte fik lov at spille med, var der pludselig én der råbte ”Bingo!”, da der var opnået en fuld plade. På denne måde var spillet altså færdigudviklet og havde fået det navn, vi alle kender til i dag.
Bingospillet, som vi kender det i dag, er det selvsamme, som blev udviklet tilbage i 1920’ernes USA. Der er dog den undtagelse, at der i USA er tradition for at spille med et nummerinterval på 1-75, mens der i Europa er tradition for 1-90 interval.
I dag kender vi alle til bingospillet som værende et samlende spil, der kan tiltrække folk fra nær og fjern. Spillet går i lige så høj grad ud på at socialisere med sine medspillere som at vinde dejlige præmier og råbe ”Bingo!”. I dag kan du som sagt spille lige så meget bingo, som du har lyst til ved at klikke dig ind på internettet og finde frem til dit yndlings bingospil. Med tiden har bingo udviklet sig gevaldigt, men proceduren vil altid være den samme – det gælder om at være heldig!